2010.11.07.
13:35

Írta: hátszél nélkül

Bevezető + VIDEÓ

A történet visszavezet minket a 2010-es választások előtti időszakba.

Ha azt mondom korrupt és politikafüggő a rendőrség, ma már a legtöbb ember legyint erre: „mi ebben a hír, tudjuk!” Ha ugyanezt állítom a bíróságokról, a társadalom többségének tapasztalatai is vannak. „Sajnos, ismerjük.” Vagy: „Magyarországon élünk, ez van.” Hangzik a jól ismert, csaknem szállóigévé vált válasz. Politikusbűnözés? Ügyészségi cinizmus, ügyek eltusolása? Önkormányzati csalások, visszaélések? Közpénzek elherdálása? Ugyancsak közpénzek ipari méretű lenyúlása? Köztörvényes bűnözővé vált politikai elit? Politikai maffiaszervezetek? Tudjuk, tudjuk, tudjuk! Mindez nem újdonság. Ma már ezek a hírek hovatovább közhelyeknek számítanak. A médiákhoz özönlenek a korrupciós ügyekről szóló hírek, úgyhogy válogatnia kell. Sajnos, itt tartunk a rendszerváltás után 20 évvel.

Ha mindezt tudjuk, ha már úgymond ez folyik a vízcsapból is, ha már – mára divatossá vált kifejezéssel élve - ennyi csontváz esik ki a szekrényből, akkor most ne tartsuk vissza lelkünk mélyén jogos felháborodásunkban feltoluló kérdéseinket:

  • Miét lehetett hosszú évekig mindezt a társadalom orra előtt tenni? Miközben tudtunk minderről. De legalább is sejtettük, hogy mi folyik itt. Mivel úton-útfélen, csaknem közbeszéd témái voltak ezek a dolgok.
  • Hogyan lehetséges az, hogy a társadalom romlott almái, a rosszak, a bűnözők, a maffiózók végül is szabadon, büntetlenül tehették az ország kifosztását, tönkretételét és tulajdonképpen bármit, amit akartak?
  • Miért és hogyan kerülhettek köztörvényes bűnözők a társadalom élére?
  • Hogyan lehetnek Magyarországon emberek, akik törvény fölött állnak, akiknek mindent lehet, akiknek nincs felelőssége?
  • Miért hagytuk mindezt?
  • Mit tehettünk volna, és mit tehetünk most?

Látott már valaki halandó olyan politikusokat is érintő korrupciós ügyet, amely következetesen és részrehajlás nélkül végig lett göngyölítve? Amelynek a végén minden érintett politikust megneveztek és példás büntetést szabtak ki rájuk? Jelentkezzen, aki ilyen csoda részese lehetett!

Engem, a társadalom egyszerű állampolgárát azonnal több százezer forintnyi büntetésre ítél az APEH, ha 3 napot kések egy adóbevallással, mert gerincműtéte volt a könyvelőmnek. Mi van azokkal, akik több tízmilliárdnyi – ha nem több – vagyont loptak el tőlünk és tettek magánvagyonukká? Mi van azokkal, akik több százmilliárdnyi – ha nem jóval több – közpénzt játszottak el baráti cégek felé? És mi van ma azokkal, akik több ezermilliárd - … - értékben károsították az országot bűnös regnálásuk alatt hozott rossz, hibás, önös érdekű döntéseikből eredően? Ma szabadon járkálnak közöttünk. Ez van velük. És ők osztják az észt nekünk. Ők tanítanak erkölcsiséget, tisztességet számunkra. A mi pénzünkön fürdenek tejben-vajban. Mi számolunk, hogy elég lesz-e a pénzünk a következő fizetésig, hogy kitudjuk-e fizetni a vállalkozásunk költségeit. Míg ők farmot vesznek Argentínában, szállodákat az Adrián. Akik egyébként nem adóznak itthon, de nagykanállal merítenek a mi adóforintjainkból. Akiknek mellesleg, tartalékként milliárdjaik vannak külföldi adóparadicsomokban lévő bankszámláikon. Akik tönkretették az országot és az ország népét.

Egy közös, nagy munkára hívok minden - a bajok súlya alatt még nem elfásult -, kedves olvasót. Egy halálosan komoly játékra. Egy olyan közös gondolkodásra, amelyhez hasonló még nem volt Magyarországon. De ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz.

Nyomozzunk együtt egy konkrét, legfelsőbb szintű politikusokat (majd kiderül, nevezhetjük-e őket maffiózóknak) is érintő, ez idáig kibogozatlan ügyben. Próbáljuk kideríteni, amit nem sikerült kiderítenie a hatóságoknak. Aztán majd válaszoljunk a fenti kérdésekre, illetve folytassuk a kérdések özönét, de már a válaszokkal, válaszainkkal együtt!

Meg kell mutatnunk, mire képes a közösség, a társadalom jobbik fele, mire képes a nép! Végül is mi vagyunk, akiért szól itt minden, Magyarországon. Ha nem képesek az általunk választottak megoldani azt, ami számunkra fontos, megtanítjuk őket erre!

Legyen egy konkrét ügy. Legyen terítéken az a különleges ügy, amely sokak véleménye szerint első volt Magyarországon a leleplezéses ügyek között abban, hogy a sértett együttműködve a rendőri szervekkel, a korrupciós, vesztegetési ügy valódi - feltételezhetően politikus -, megbízóit remélte lebuktatni. Tehát ez egy mutyizós, megvesztegetős, zsarolásos ügy, amelyben van mindenféle fajtája a bűnelkövetésnek, amely a mai magyar valóság hű keresztmetszetét képes bemutatni. Az ügy szereplőin keresztül eljuthatunk a politika legfelsőbb köreibe. Érint országgyűlési képviselőket, nyomozó hatóságot, ügyészségeket, közigazgatási hivatalt, önkormányzati döntéshozókat, Gyurcsány közvetlen munkatársat (vegyük észre: a Gyurcsány név egyre több helyen felbukkan, ahol valami zűr van), sztárügyvéd dinasztiát, polgári peres és büntető bíróságokat, bírókat, közismert bankot, Főpolgármester helyettest, titokminisztert, külföldi multi élelmiszer áruház láncot, és még számos szereplőjét a hazai köz- és üzleti életnek.

A történet Budapesten játszódik, a hatodik kerületből indul el. A történet ideje 2006 – 2008. Ez időben a szocialisták országlása zajlik. A szocik 2002-ben megnyerik a választásokat (mint később kiderült, gyanús módon), koalícióra lépnek az SZDSZ-el. Majd ez a koalíció 2006-ban ismét győzedelmeskedik, elnyeri a nép bizalmát. Hatalmuk kiteljesedik, a második győzelem sokaknak a fejébe száll, elhiteti társadalmi elit létüket, törvényfelettiségüket, uralkodásuk sorsszerűségét. Gátlástalanul felerősödik a vagyonosodás – mármint a magánvagyonok gyarapítása a társadalom kárára, egyszerűbben és tömörebben szólva a lopás. Az állami pénzek, az adóforintok, a társadalom vagyonának ellopása - leginkább a rablók által meghozott, különböző szintű törvényi háttérrel megalapozott -, trükkökkel, trükkök százaival. A szocialisták első ciklusában, 2006-ig is loptak rendesen, de 2006 után mindez nagyipari méreteket öltött, kialakultak és jól működtek a korrupciós futószalagok, amelyek tíz és százmilliárdokat (jól írtam, nem tévedés!), görgettek az Önök pénzéből az úgynevezett elit tagjainak titkos és kövér bankszámláira.

A pénzlopó futószalagművek kialakítását, beüzemelését és működtetését felerősítette, multiplikálta az a tény, hogy 2004-től kiépült egy magjában volt KISZ-es és MSZMP-s vezetőkből álló, addigra mérhetetlenül gazdag (közvagyon lenyúlásából), jellemében kegyetlen, cinikus és velejéig erkölcstelen csúcs elit, amelynek emblematikus figurái például Gyurcsány, Bajnai, Kapolyi, Kiss Péter, Szilvási, Veres János, Lendvai Ildikó, Kóka János. Hogy csak a legismertebbeket említsem. Jöttek a tanítványok, a klónok, mint Molnár Csaba, Mesterházi Attila. A fiatal baloldal. Kolos András, Molnár Zsolt. Őróluk még lesz szó a későbbiekben, így közelebbről is megismerkedhetnek velük.

Ez a történet politikai környezete. A díszlet a társadalom szelektálódásának megfelelően sokszínű. A hatalmi mámorban tobzódó elit és kiszolgálói sok esetben fejlett nyugati társadalmak oligarcháit is megszégyenítő gazdagsága, másik oldalon sok-sok hajléktalan, sok rosszul öltözött ember az utcákon, szemét, lepukkant házak, omladozó lépcsőházak és belső udvarok, haláltáncukat zötyögő tömegközlekedési eszközök, benzingőz, kiadatlan üzletek sora és éppen csak vegetáló vállalkozások.

Ezzel eljutottunk a mi történetünk bemutatásához is. A főszereplő egy jobb napokat is megélt vállalkozás a Fővárosban: ez a MŰÁRT-PRESS Kft, amely a Bajcsy Zsilinszky út 61. szám alatt bérel mintegy 2000 négyzetméter területű üzlethelyiséget a 6. kerületi Önkormányzattól.

Csapjunk bele hát és induljon a közös munka, a közös felderítés!


A MŰÁRT-PRESS Kft tortúrájában van legalább 10-15 olyan felderítésre váró, mindez idáig tisztázatlan ügy, amelyre nem akar fény derülni és gyanítom, a mi munkánk nélkül nem is fog. Nézzük át előbb magát az ügyet, majd vegyük számba ezeket a tisztázatlan pontokat. A hetente egymást követő írásaim („postjaim”) célja, hogy sorra bemutassam, kielemezzem az egyes tisztázatlan szituációk történetét, feltételezett hátterét. Ezután pedig az olvasókon a sor. Olyan hozzászólásokat, kommenteket várok esősorban, amely segít megoldani a rejtélyt. Biztosan lesznek olyanok, akik tiszta logikával kiválóan össze tudják rakni a mozaikokat, míg mások netán adatokat, tényeket, bizonyítékokat tudnak felmutatni, amivel közelebb juthatunk az igazsághoz. Mindenesetre izgalmas lesz. Lehet írni névvel, álnévvel, vagy akár név nélkül is. Javaslom, hogy legalább fantázianevet használjunk, hogy lehessen hivatkozni minden hozzászólóra.

A következő két bejegyzésben bemutatom a történetet. Majd a következőkben a történet fontos részleteit. Látni fogják, milyen sorozatos csalásokon keresztül akarják az önkormányzat vásott vezetői elérni, hogy ügyfeleiktől sokmilliós csúszópénzt zsaroljanak ki, miként használják fel a rájuk ruházott hatalmat saját önös érdekeik mentén, hogyan próbálja a rendőrség menteni a feljelentett politikus bűnözőket, miként kacsintanak össze a bíróságok a korrupt hatalommal, hogyan simítanak, kennek el botrányos köztörvényes bűntetteket az állam igazságügyi szervei.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyvesztegetestortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr992353072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mc69 2010.11.18. 14:49:25

Pontosan megértettem a lényeget. Ki kell fizetni a 18 millát!

Camappa 2010.11.18. 15:32:02

Mivel a rendőrség át van politizálva, minden érintettnek érdemes felszerelkeznie rejtett kamerával és hangfelvevő eszközökkel. Amint ezek felkerülnek a netre, már nem lehet védekezni különféle ostoba lózungokkal. Az érintetteket el kell szépen ítélni, bár ez továbbra sem buktatja le az egész szervezetet. Kezdetnek azonban jó lesz az efajta hozzáállás. A magyar seggberúgás nélkül nem tanul.

Berecz Károly pedig egy hős és mindenki más annak tekinthető, akinek van mersze kiállni és feltárni a nyakig szaros, korrupt közhivatalnokokat, politikusokat, rendőröket.

Steve31 (törölt) 2010.11.18. 19:53:03

Ha valaki azt hiszi, hogy amatőrök az téved.
Nem amatőrök hanem korruptak vastagon.

mook 2010.11.18. 20:05:16

És még azon röhögtünk, aki bedőlt az 54000 forintos címletnek!? Amikor a saját rendőrségünk ennyire dilettáns!? Elképesztő.

MikeeMikee 2010.11.18. 20:06:08

en mar jo reg rajottem mit erdemelnenk a szoban forgo szemelyek. ott van nekunk a m1 m2. sorsolas alapjan kivalsztunk egy kedves jelentkezett magyar allampolgart (bar szemely szerint fekete lacinak jobban orulnek), aki az nap elveri a segget az epp korrupcion vagy hazugsagon kapott kedves poltikus, kozalkalmazott pajtasnak. vissza kell vinni oket a gyerekkoruba es ott kiosztani oket :)

hátszél nélkül · http://egyvesztegetestortenete.blog.hu/ 2010.11.18. 20:35:00

@mook: Én nem vagyok abban biztos, hogy ennyire bénák.

hátszél nélkül · http://egyvesztegetestortenete.blog.hu/ 2010.11.18. 20:35:39

@Steve31: Nem amatőrök. Gyakorlottak. Ebbe aztán bele is buknak időnként. Mert elszáll a fejük.

hátszél nélkül · http://egyvesztegetestortenete.blog.hu/ 2010.11.18. 20:36:14

@Camappa: Valahogy nekem is a saját felszerelés jutott eszembe, de már későn.

valaki997 2010.11.22. 10:49:51

Ez így szélmalomharc lesz.
Becsülendő, hogy ki mertél állni az igazadért. Az szomorú, hogy bár melletted az igazság, mégis esélytelen vagy ellenük.
Egy tippet azért tudok adni:
Kérj segítséget a Nemzeti Jogvédő Alapítványtól (NJA - www.nja.hu).

Diké. · http://harykozig.blog.hu 2010.11.26. 15:42:12

Szorítok nektek, de szerintem nem elég egyetlen ügyre megoldást keresni (bár nem semmi), hanem azon lenne érdemes közösen gondolkodnunk, hogyan vethetnénk véget annak, hogy minden következmény és ellenőrzés nélkül visszaélhessenek a hatalmukkal állami vezetők, alkalmazottak, mielőtt végképp tönkre menne ebbe az ország. Nem vagyok optimista ezen a téren, mivel azok tudnának változtatni, akiknek ez nem érdekük, és túl kiterjedt a bűnbanda. Sajnos vannak személyes tapasztalataim.
süti beállítások módosítása